Mambo baskets - Over mij – Mambo Baskets

Over mij


Mambo baskets - Nathalie Snoeckx

Ik ben Nathalie Snoeckx, oprichtster van Mambo baskets.

In 2017 stelde mijn man voor om een nieuw avontuur aan te gaan en voor zijn job naar Kenya te verhuizen. Ik twijfelde geen seconde en 6 maanden later zaten we in Kenya. Daar zag ik voor het eerst de prachtige Keniaanse manden. Na wat opzoekwerk bleek dat manden weven een traditie is in Afrika, overgedragen van moeder op dochter. Zo'n mooi verhaal, daar wilde ik iets mee doen. 

Tijdens het inrichten van ons eerste stekje ben ik vaak op zoek gegaan naar leuke manden om ons appartement mee aan te kleden, maar tevergeefs. Telkens kwam ik uit op natuurkleurige manden, die me niet warm maakten.

Bij het zien van de Keniaanse manden wist ik meteen dat ik deze wilde exporteren naar Europa. Zo kan iedereen zijn interieur opvrolijken met Afrikaanse manden die bij hun persoonlijkheid passen. Ik ging op zoek naar de bron, de producenten van de manden. Hierdoor belandde ik in enkele kleine dorpjes in Kenya waar ik met de vrouwen zelf ging praten. Ik vroeg hen hoe de manden gemaakt worden en waarom ze deze verkopen. Dit alles leverde een prachtig verhaal op, dat ik graag meegeef bij elke mand.

Ik wil niet enkel leuke, karaktervolle manden aanbieden, maar bij elke mand wil ik ook graag het verhaal vertellen. Van zodra je de mand hebt ontvangen, is het aan jou om het vervolg van haar verhaal te schrijven.