Nederlands | English  

Gratis verzending in België en Nederland vanaf €50

  • Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Ons verhaal begint in 2017. Dat jaar werd ik verliefd op Nairobi, Kenya. Ik werd verliefd op het land, de mensen, de warmte en … op de ambachtelijke mandenmakerij. Manden maken is een traditie in Afrika die van moeder op dochter wordt doorgegeven. De zogenaamde “kiondo’s” worden door de Kenianen voor allerhande doeleinden gebruikt: als draagmand, boodschappentas of opbergmand.

100% natuurlijke materialen, 100% handwerk

Elke mand is uniek, handgemaakt en heeft zijn eigen geschiedenis. De manden worden vervaardigd uit sisal, een plant die heel gemakkelijk groeit in droge omstandigheden. De vezels van de plant worden gerold tot draden, waarmee de manden gevlochten kunnen worden. 100% natuurlijke materialen en 100% handwerk, geen machines of vervuilende industrie.

Duurzaam

Met de inkomsten van de manden onderhouden de vrouwen hun gezin, kunnen ze medische kosten dekken en hun kinderen naar school sturen. Redenen te meer om deze manden naar de Europese markt te brengen en iedereen te laten genieten van deze pareltjes. Een duurzame manier dus om de Afrikaanse economie te steunen.


Traditie

Al onze manden zijn handgemaakt in Afrika. Manden weven is een traditie in Afrika die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Toch dreigt de traditie van het mandenweven verloren te gaan. Deze manden werden vooral gemaakt om de oogst te transporteren. Vandaag gebruiken ze hiervoor plastic zakken, want die zijn goedkoper en eenvoudiger te maken. Zo dreigt deze prachtige ambacht verloren te gaan. Met Mambo Baskets willen we dit helpen in stand houden door de mooie manden ook in Europa te verkopen.


Eerlijk loon

Ik vind het persoonlijk contact met de wevers in Afrika zeer belangrijk. Ik wil jullie dan ook garanderen dat de manden met hart en ziel gemaakt worden en dat de makers er correct op verloond worden. We gaan zelfs een stapje verder. Jaarlijks bepalen de makers zelf de prijs die ze willen ontvangen voor de manden. De wevers kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze een mand afwerken, zodat ze tijd hebben om voor hun gezin te zorgen en met de opbrengsten van de manden hun gezin kunnen onderhouden. 

Ik hoop dat jullie even verliefd worden op deze Afrikaanse manden als ik en jullie steentje willen bijdragen om deze prachtige traditie in stand te houden.  

With love, 

Nathalie

Get in touch

Laat een bericht achter

Interesse in een samenwerking, wil je wat meer weten over wat we exact doen, ga je binnenkort naar Kenia, ...? Zoals iedereen krijgen ook wij graag berichtjes. 

Maattabel

Keniaanse manden (tenzij anders vermeld op de productpagina)

Maat     Hoogte     Diameter     Prijs
XS 10 cm 15 cm €29
S 15 cm 20 cm €39
M 20 cm  25 cm €49
L 35 cm 35 cm €79
XL 30 cm 40 cm €89
XXL 40 cm 40 cm €109

Jemima manden (tenzij anders vermeld op productpagina)

Maat     Hoogte     Breedte     Prijs
M 30 cm 30 cm €89
L 45 cm 55 cm €129
XL 50 cm  60 cm €139

Traditional fine weave Taita baskets

 Maat Diameter Prijs
XS 11-15 cm €25
S 16-20 cm €35
M 21-25 cm €45
L 26-30 cm  €59
XL 31-35 cm
€69