api_key: 'wg_deb35df836cf997c649c96f864d1e5921', "excluded_blocks_remove": [".price"] })

GRATIS LEVERING BOVEN € 50,00

Kopie van een prachtige Afrikaanse traditie

100% natuurlijke materialen, 100% handwerk
Elke mand is uniek, handgemaakt en heeft zijn eigen verhaal. De manden worden vervaardigd uit sisal, een plant die heel gemakkelijk groeit in droge omstandigheden. De vezels van de plant worden gerold tot draden, waarmee de manden gevlochten kunnen worden. 100% natuurlijke materialen en 100% handwerk, geen machines of vervuilende industrie.
De vaten waarin het sisal gekleurd wordt. Alles wordt met de hand gedaan, geen grote, vervuilende machines. Al de resten kleurstof worden bij elkaar gegoten, om zwart te maken.

Op de afbeelding hierboven zie je de vaten waarin het sisal gekleurd wordt. Alles is volledig handwerk, geen machines of vervuilende industrie. Er worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt om het sisal te kleuren, zoals aarde, bloemen, ... De resten worden allemaal samen gegoten om zwart mee te maken. 

 

Duurzaam

Met de inkomsten van de manden onderhouden de vrouwen hun gezin, kunnen ze medische kosten dekken en hun kinderen naar school sturen. Redenen te meer om deze manden naar de Europese markt te brengen en iedereen te laten genieten van deze pareltjes. Een duurzame manier dus om de Afrikaanse economie te steunen.


Deze vrouwen zorgen voor een perfecte afwerking van de manden

 

Traditie

Al onze manden zijn handgemaakt in Afrika. Manden weven is een traditie in Afrika die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Toch dreigt de traditie van het mandenweven verloren te gaan. Deze manden werden vooral gemaakt om de oogst te transporteren. Vandaag gebruiken ze hiervoor plastic zakken, want die zijn goedkoper en eenvoudiger te maken. Zo dreigt deze prachtige ambacht verloren te gaan. Met Mambo Baskets willen we dit helpen in stand houden door de mooie manden ook in Europa te verkopen.
 

Eerlijk loon

Wij vinden het persoonlijk contact met de wevers in Afrika zeer belangrijk. Ik wil jullie dan ook garanderen dat de manden met hart en ziel gemaakt worden en dat de makers er correct op verloond worden. We gaan zelfs een stapje verder. Jaarlijks bepalen de makers zelf de prijs die ze willen ontvangen voor de manden. De wevers kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze een mand afwerken, zodat ze tijd hebben om voor hun gezin te zorgen en met de opbrengsten van de manden hun gezin kunnen onderhouden.
 
Ik hoop dat jullie even verliefd worden op deze Afrikaanse manden als ons en jullie steentje willen bijdragen om deze prachtige traditie in stand te houden. 
 
With love,
 
Michaël & Camille


  • Ikzelf met een groep wevers