Nederlands | English  

Gratis verzending in België en Nederland vanaf €50

Belgische webshop brengt fair trade handgemaakte manden met een verhaal.

oktober 27 2018

Belgische webshop brengt fair trade handgemaakte manden met een verhaal.

Wil je je huis of appartement inrichten met karaktervolle manden? Ben je het beu om producten in huis te hebben waarvan je de afkomst niet kent? Om telkens weer opnieuw te horen dat producten voor het westen gemaakt worden in erbarmelijke omstandigheden?

Mambo Baskets is een nieuw merk met stijlvolle manden, ideaal als opbergmand, plantenmand en nog zoveel meer. Mambo basket vindt het belangrijk dat de koper exact weet wie de mand gemaakt heeft en hoe je het leven van de maker verbetert door je aankoop.

Mambo baskets biedt prachtige handgemaakte manden uit Kenya en Ghana aan op de Europese markt. Het rechtstreekse contact met de wevers in Afrika, die zorgvuldig werden uitgekozen, is zeer belangrijk. Zo ben jij er zeker van dat je mand met hart en ziel gemaakt worden en dat de makers hiervoor een correcte verloning krijgen.

Hoe is het gestart

Het begon allemaal in 2017, wanneer Nathalie Snoeckx voor het werk van haar man naar Nairobi, Kenya verhuist. Daar zag ze de prachtige Keniaanse manden voor het eerst. De Kenianen gebruiken de manden voor alles! Als handtas (ook wel kiondo genoemd, afgewerkt met leder), boodschappentas, opbergmand, … Ze ging op zoek naar de bron, de producenten van de manden. Dat bracht haar in enkele kleine dorpjes van Kenya, waar ze zelf met de makers ging praten. Vandaag zijn deze prachtige manden te koop via haar eigen webshop mambobaskets.be.

Enthousiaste wevers

Manden maken is een traditie in Afrika die van moeder op dochter werd doorgegeven. Elke regio maakt manden in zijn eigen stijl. Deze manden werden vroeger vooral gebruikt om de oogst van het veld naar huis te transporteren. Door de aanhoudende droogte lukt het niet meer om het gezin te onderhouden met de opbrengsten van hun oogt. Vandaar dat ze naar nieuwe bronnen van inkomsten op zoek moesten gaan.

Daarom beslisten ze om in grotere hoeveelheden manden te maken en deze te verkopen. De Keniaanse manden zijn gemaakt uit sisal, een plant die heel gemakkelijk groeit in droge omstandigheden. De vezels van de plant worden gerold tot draden, waarmee ze de manden maken.   De Ghanese manden zijn gemaakt uit palmbladen.

Met de opbrengsten van de manden, kunnen de makers hun gezin onderhouden, hun medische kosten betalen en hun kinderen naar school sturen. Een duurzame manier dus om de Afrikaanse economie te steunen.

Mambo baskets wil gezelligheid in huis brengen en producten terug een betekenis geven. Geen massaproduct, maar een uniek en handgemaakt product met een verhaal. Je kan de manden kopen via de webshop www.mambobaskets.be.

 

https://www.instagram.com/mambobaskets

https://www.facebook.com/mambobaskets/

Ook in News

Een nieuwe collectie manden, dezelfde prachtige verhalen.
Een nieuwe collectie manden, dezelfde prachtige verhalen.

juli 12 2019

Lees meer

De handgemaakte reiswieg van Mambo Baskets, de must-have voor elke pasgeboren baby!
De handgemaakte reiswieg van Mambo Baskets, de must-have voor elke pasgeboren baby!

oktober 27 2018

Heb jij ook het gevoel dat je baby nog te klein is voor die grote, logge box? Maar zou je toch graag een plekje in je buurt vinden waar je baby zich geborgen voelt? Een Mozes reiswieg is de ideale slaapplek voor je pasgeboren baby. Ze zijn klein, licht en draagbaar, zodat je baby overal goed kan slapen, zowel thuis als onderweg of op verplaatsing.

Lees meer

Maattabel

Keniaanse manden (tenzij anders vermeld op de productpagina)

Maat     Hoogte     Diameter     Prijs
XS 10 cm 15 cm €29
S 15 cm 20 cm €39
M 20 cm  25 cm €49
L 35 cm 35 cm €79
XL 30 cm 40 cm €89
XXL 40 cm 40 cm €109

Jemima manden (tenzij anders vermeld op productpagina)

Maat     Hoogte     Breedte     Prijs
M 30 cm 30 cm €89
L 45 cm 55 cm €129
XL 50 cm  60 cm €139

Traditional fine weave Taita baskets

 Maat Diameter Prijs
XS 11-15 cm €25
S 16-20 cm €35
M 21-25 cm €45
L 26-30 cm  €59
XL 31-35 cm
€69